Familierecepten - Dat proef je

Ruim 13 jaar geleden kregen wij, Stefan en Ee, de kans om Chocolaterie Henri over te nemen. Zo ging de chocolaterie over van vader op zoon. Een authentiek familiebedrijf dus. Met unieke familierecepten. Alle bonbons en andere chocolade specialiteiten worden door ons met de hand gemaakt. Inclusief de bonbonvulling, naar eigen receptuur. Tegen een eerlijke prijs.

Naast familiereceptuur, ouderwets vakmansschap en liefde voor het ambacht, denken we graag mee met de veranderende behoeften van de klant. Zo zijn we de enige chocolaterie in de omgeving die lactosevrije chocolade in het assortiment heeft.

Naast chocolade specialiteiten staan we in de wijde omtrek ook bekend om onze unieke taarten. Volledig afgestemd op de wensen van de klant. Echt samenspel dus, met prachtige resultaten die steeds weer een glimlach ontlokken. Bij ons en de klant.


We maken gebruik van de beste kwaliteit chocolade, van het Belgische merk Callebaut. Zij garanderen 100% duurzame cacoabonen. De Donker en Melk cacaobonen zijn tegenwoordig zelfs traceerbaar, via de QR-code op de verpakking.


Duurzaamheid, dat vinden wij en onze klanten belangrijk. U ook?


We hechten waarde aan ons vakmansschap en willen de kennis graag doorgeven aan de volgende generatie. Daarom bieden we elk jaar aan 2de of 3de jaars ROC studenten Patissier een leerplek aan.

Zo blijft het vakmansschap bestaan.


Hoe het in 1996 begon...

Met de uitbreiding van winkelcentrum de Helftheuvel, besloten Harrie en Corrie van Leeuwen om de overstap van banketbakkerij naar chocolaterie te maken. Zo begon Chocolaterie Henri in 1996 haar charme-offensief. De consument prikkelen om te gaan voor goede kwaliteit chocolade, ambachtelijk vervaardigd.


Meer dan 10 jaar hebben zij vol passie heerlijke bonbonvullingen bedacht en prachtige chocolade creaties gemaakt. Zowel bedrijven als particulieren wisten al snel de winkel voor kado of eigen traktatie te vinden. Thema & Fototaarten, toen nog vernieuwend, werden al snel geliefde verjaardagstaarten voor jong en oud.